Alle elever er forskellige i Holbæk og Odsherred og nogle har måske brug for fristedet Spirilen

Som lærer i for eksempel Holbæk og Odsherred ved man, at alle elever er forskellige. Eleverne har forskellige personligheder og opfører sig forskelligt. Nogle er stille, andre er vilde. Nogle kan lide at gå i skole, hvor andre hellere vil bruge tiden på noget andet. Alle elever har sine egne problemer og bekymringer at kæmpe med, men det kan være, at der er nogle elever, som ikke får det optimale ud af at gå på sådan en offentlig skole. Det kan være, at de bare ikke fungere i de almindelige klasser og med en almindelig undervisning, og måske har behov for lidt andre ting end de fleste børn. Dette kan være elever med hjerneskader, elever med diagnosticerede psykiatriske lidelser, elever med generelle indlæringsvanskeligheder og tilpasningsvanskeligheder og andre komplikationer. Og det kan være, at det faktisk er en fordel for dem, at gå et andet sted som for eksempel på fristedet Spirilen.

Læreren kan snakke med elevernes forældre fra Holbæk eller Odsherred om

fristedet

Hvis en lærer eller pædagog fra Holbæk eller Odsherred så anderkender, at eleven ville kunne få det meget bedre et andet sted, så kan de tage sig en snak med elevens forældre. Her kan de så forklare situationen til forældrene, som selvfølgelig er klar over deres børns vanskeligheder. Og så kan de foreslå fristedet Spirilen til dem, som kan være et rigtig godt sted for eleven. Her kan de nemlig være uden at blive dømt af nogen. Her bliver eleven sat i fokus og undervisningen bliver tilrettelagt sådan, at elevens personlige og faglige styrker bliver det centrale fokus. Ud over det så lærer eleven også at tage ansvar i dagligdagen og generelt bare udvikle sig som menneske i en verden, der kan være lidt for kompliceret til dem.

Man kan tage på rundtur i fristedet Spirilen, hvis man er i tvivl som forældre fra Holbæk eller Odsherred

Hvis man så tager rådet til sig og faktisk undersøger fristedet Spirilen som forældre fra Holbæk eller Odsherred, så kan det være, at man bliver mere interesseret. Men det kan godt være, at man stadig er i tvivl, og derfor kan man tage på rundtur i fristedet Spirilen sammen med sit barn for at se, om stedet er noget for en. Her kan de så snakke med pædagogerne og se stedet. De kan snakke med andre elever og høre om deres oplevelser, og ens barn kan få en fornemmelse af stedet. Forældrene er også meget vigtige for fristedet Spirilen med hensyn til at den enkelte elev trives og får ud af det, som eleven skal på skolen. Derfor har de en kontaktbog, hvor der bliver skrevet de aktiviteter, som eleven foretager sig i løbet af skoleugen. Hvis man så er tilfreds med sit besøg på fristedet Spirilen og ens barn er glad for det, så kan det være, at man skulle overveje, at ens barn fra Holbæk eller Odsherred kan starte på stedet. Se deres hjemmeside her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *