Brug natursten til din nye terrasse

Trænger din have efterhånden ti lidt nyt liv? Måske i form af en ny terrasse hvor sommerens lange og lyse aftener kan nydes? Der er mange forskellige muligheder for design af ens terrasse og en anlægsgartner eller havearkitekt kan uden tvivl hjælpe dig godt på vej. Men der er også nogle overvejelser du kan gøre dig selv. Hvad er det for en terrasse du ønsker? Hvilken stil foretrækker du?

Træterrasse eller naturstensterrasse?

Som sagt er der mange muligheder for designet af ens terrasse. De mest populære valg står mellem træterrasse eller en terrasse af natursten. De to ting giver hver deres unikke look og er begge rigtig gode løsninger og materialer at fremstille en terrasse i. Træterrassen er det klassiske sommerhus-valg. Du kan finde en træterrasse til stort set alle danske sommerhuse og er dermed på mange måder indbegrebet af sommer og hygge. Det er et dejligt varmt materiale der hurtigt absorberer solens stråler og gør det lækkert, varmt at gå på – nogle gange måske lidt for varmt. Der er dog nogle ting, der ikke er så smarte ved en træterrasse.

Derfor skal du vælge natursten

Først og fremmest er spørgsmålet nok: hvad er natursten overhovedet? Natursten er en fællesbetegnelse for granit, marmor og skifer og kommer fra stenbrud rundt omkring i verden.

Med en terrasse af natursten får du en terrasse, der er yderst holdbar og slidstærk. Du skal ikke bekymrer dig for træ der med tiden begynder at flosse og at du eller de små får splinter i fødderne når i tripper hen over terrassen. Derudover er en terrasse af natursten meget nemmere at holde pæn end en terrasse af træ. Den kræver ikke olie eller anden behandling og er perfekt til dig der ikke gider bruge masser tid på vedligeholdelse. Vælg dog altid natursten af god kvalitet så du undgår at kvaliteten er så dårligt at de begynder at smuldre efter kort tid. Du kan spørge dig frem i hos din lokale forhandler. Uanset om du bor i Varde, Grindsted eller et helt tredje sted er der masser muligheder for guide og hjælp til dig – både når det gælder at vælge de rigtige materialer, men også når det gælder selve arbejdet med at anlægge terrassen. Det er nemt meget vigtigt at du får professionel hjælp til at få lagt din terrasse af natursten. Du risikerer ellers at stenene kommer til at ligge og vippe, hvilket du hurtigt vil køre træt i. Det er ikke særligt for en terrasse af natursten, men noget du skal have øje for uanset om det er sten eller træ.

Udover at være praktisk og robust har en terrasse af natursten også masser af muligheder. Du kan med natursten skabe en smuk terrasse, der bevæger sig lidt væk fra det traditionelle sommerhus-look. Det er lettere at give din terrasse et mere rustikt og moderne look med natursten end det er med træ.

Der er altså mange gode grunde til at vælge natursten når du skal i gang med dit terrasseprojekt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *