Den gode fitnessinstruktør

Den stigende interesse for sund livsstil og træning, har givet gode muligheder for fitnessinstruktører og personlige trænere, som er der for at motivere kunden og sikre, at de træner korrekt, så de undgår skader. Det kan være en rigtig god løsning for nogle mennesker, at bruge fitnessinstruktørerne til guide og motivere dem i deres træning, mens andre ikke har brug for dem, men er en instruktør god, så burde de være i stand til at guide og motivere alle.

Den gode fitnessinstruktør er en instruktør, der er pædagogisk anlagt. Det vil sige en person, som sætter sig ind i kundens sted, og forklarer, hvordan en øvelse skal udføres stille og roligt, uden at blive træt af, at kunden nødvendigvis ikke forstår ham første gang. Den gode fitnessinstruktør har også en positiv udstråling og energi, som virker motiverende. Noget af det vigtigste som fitnessinstruktør er netop, at man kan motivere kunderne, så de har gejsten til at træne. Højt humor er derfor også et kæmpe plus, da det kan være med til at gøre træningen lettere for kunden. Derudover kan det også være en kæmpe motivationsfaktor, hvis fitnessinstruktøren selv ser trænet ud. Det viser nemlig et signalement om, at han har styr på det han laver og skal hjælpe kunden med.

Den gode fitnessinstruktør har selvfølgelig også styr på sit stof. Det vil sige han har den rette teoretiske viden og kompetencer inden for området, så han er i stand til at instruere og vejlede kunden på rigtig vis. En god fitnessinstruktør sørger nemlig for, at kunden laver øvelserne korrekt og derved undgår skader. Han sørger for at tilpasse træningsprogrammet således at kunden er i stand til at gennemføre det – der er jo intet mere demotiverende end ikke at kunne gennemføre et træningsprogram. Sidst men ikke mindst, så søger den gode fitnessinstruktør også for, at træningscenteret og rummet, hvor i der for eksempel trænes i ser pænt og præsentabelt ud. Det er en del af instruktørens job, og møder man op til et beskidt center, har man heller ikke lyst til at træne der. Den gode fitnessinstruktør er altså både pædagogisk, faglig stærk, og kan sætte sig ind i kundens sted, presse dem og motivere dem, men ikke for hårdt, så de står af undervejs. Det er en fin balance, man skal finde, men den gode fitnessinstruktør er klart en instruktør, der ved, hvordan man skal træne, og hvad der skal til for at opnå sine mål.

Kilde: Fitness Institute

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *