En overraskende graviditetsscanning

Lise Nyegaard konstaterede sammen med sin mand Martin i foråret, at hun var gravid. Efter at have forsøgt i en længere periode var parret lykkelige over de endelige resultater, efter at have fået hjælp af Ciconia Fertilitetsklinik i Højbjerg. På klinikken havde parret fået hjælp til at opnå graviditeten, med en kunstig befrugtning.

Graviditeten forløb efter bogen, og parret glædede sig mere og mere til at få en lille ny enten dreng eller pige. Kønnet skulle nemlig afsløres ved den første graviditetsscanning. Det viste sig dog, at der var mere end bare kønnet at afsløre. Den første scanning af Lises mave viste nemlig, at parret ikke bare skulle være forældre til én lille dreng, men til hele fire små drenge. Resultatet kom sig som en stor overraskelse for parret, som end ikke havde overvejet muligheden om mere end et barn. ”Det er svært at se hvad der er hvad på de første scanninger, men jeg blev hurtigt klar over, at der var mere end bare et barn i min mave”, fortæller Lise. Parret fortæller at det især kom som en overraskelse, netop fordi de havde behøvet hjælp for at Lise overhovedet kunne blive gravid.

Ændring i planer efter graviditetsscanning

Parret har efter overraskelsen måtte ændre en del i forberedelserne til det nye liv som børnefamilie. Det planlagte børneværelse skal pludselig rumme fire senge, samtidig med, at tøj og bleer skal firedobles. Parret har samtidig gjort sig overvejelser omkring et større hus, så der er plads til familien, når drengene bliver større og kræver mere plads.

Med bevidstheden om, hvad blot et enkelt nyfødt barn kræver, har familien rekrutteret sig med støtte fra familie og venner til at tage sig af de fire drenge når de kommer til verden. Martin fortæller, at familie og venner og også naboer er meget støttende og venlige til at tilbyde deres hjælp.

Store børneflokke er dog ikke noget nyt for hverken Lise eller Martin, der selv kommer fra store familier. Martin voksede selv op i en søskendeflok på 5 børn, hvoraf to var tvillinger, og Lise med 3 ældre søskende. Parret fortæller om en bevidsthed omkring værdien af søskende og at de derfor glæder sig over, hvordan deres sønner kan få glæde af hinanden.

Spændt på kommende graviditetsscanninger

Alt imens parret forbereder sig på det kommende liv, glæder de sig til de kommende scanninger af Lises mave. På scanningerne kan man løbende se mere og mere både om drengenes udseende og deres helbred. Lise skal have foretaget en moderkage- og fostervandsprøve for at efterse drengenes kromosomer. Fostrene skal samtidig testes for Down Syndrom. Dette sker ved en såkaldt nakkefoldsprøve på fostrene. Scanningerne har indtil videre vist et godt helbred hos alle fire drenge og parret håber på, at dette vil fortsætte. ”Vi er klar over, hvilke komplikationer der kan forekomme i Lises graviditet, alene af den grund, at der er flere fostre”, fortæller Martin med en alvorlig mine. Parret er dog ved godt mod, og glæder sig til et liv som forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *