Få styr på træarbejdet med en motorsav

Rigtig mange mennesker i Aars kæmper hver dag med en have, hvor træerne skyder op hurtigere end du kan styre det. Det er en stor udfordring, og der er gennem årene igangsat mange tiltag, der skal minimere denne kamp. Et af det mest effektive våben er dog en motorsav, der er i stand til at skære selv de største stammer til små stykker træk, du bagefter kan putte i din brændeovn. Den er effektiv, stærk og tilmeld let at bruge, så du kan gå i gang med arbejdet, lige med det samme.

TIP: Hvis du skulle få brug for motorservice, så kan du kontakte: http://aarsmotorservice.dk/

Brug en motorsav taktisk

Selvom du har købt en motorsav, skal du huske at bruge den på de rigtige arbejdsopgaver. Den er klart bedst til store træer eller allerede fældede stammer. Her giver den dig mulighed for hurtigt, enkelt og flot at skære tværs gennem, så du får mest muligt udbytte af din samlede mængde træ. Den kan dermed både fælde friske træer, som stadig står op, og håndtere træer, der er fældet. Til gengæld er den ikke god til mindre grene, som f.eks. allerede er skåret af. Grundet motorsavens forholdsvis store og stærke klinge, kan den ikke tage små grene eller træstykker, da de ville flyve omkring, så snart du sætter den tæt på. Der kan dermed opstå en farlig situation. En motorsav kan dog også bruges kunstnerisk. I Aars laver mange træskulpturer, og det er en motorsav helt vildt god til. Den kan enkelt og lækkert lave flotte og lige snit igennem træet, og give dig mulighed for at forme stuppen, eller træstykket, ligesom du lyster. Selv de mest kompakte og hårde træsorter vil få kamp til stregen, når du først går i gang med din motorsav. Det kan føre til udstillinger rundt omkring, men også bare almindelig hygge i haven.

En motorsav skal bruges med omtanke

En motorsav kan rigtig mange ting, også ting der kan gøre ondt. Bruger man nemlig ikke en motorsav rigtigt, kan du og andre mennesker komme til skade. Først og fremmest er det vigtigt at have en beskyttelsesbrille på, så dine øjne beskyttes. Når du saver kan der flyve splinter rundt i luften, og en af dem kan let ramme dit øje, og muligvis gøre dig blind eller i hvert fald skade dit øje. Derudover anbefales det at være klædt godt på. Tag nogle gode arbejdsbukser på og en stærk, ikke mindst tyk, overtrøje, der kan klare eventuelle flyvende splinter. Derudover skal kun folk med forstand på en motorsav, have lov at bruge den. Selvom din søn er dygtig, kan det gå grueligt galt, hvis den bruges forkert. Lad derfor kun voksne mennesker benytte en motorsav, og undgå fatale ulykker. Når du saver er det derfor også vigtigt at gøre dig andre opmærksomme på det. Lav en sikkerhedszone, så andre tilfældige ikke vandrer tæt på og eventuelt bliver ramt, eller forskrækker dig, så du gør skade på dig selv. Tager du disse overvejelser alvorligt, vil du kunne bruge din motorsav med god samvittighed i Aars.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *