HF studenternes skuffende studenterkørsel

Studenterkørslen er efterhånden blevet en udbredt og elsket tradition, kendt for at være dagen hvor store køretøjer pyntet med farverigt stof og store bannere fragter lettere fordrukne unge mennesker i godt humør fra hus til hus, alt imens de vinker til billister på vejen og deler deres fryd og glæde over en vellykket eksamen med hele den danske befolkning.

Det er denne oplevelse en lokal HF klasse fra Sønderborg havde set frem til, da de sammen med de andre studerende fra parallelklasserne gjorde sig klar til den store dag, iført pænt tøj og brede smil.

Deres studenterkørsel blev imidlertid ikke ligefrem den positive oplevelse de havde håbet på.
Mens deres medstuderende blev hentet i store biler og enorme vogne pyntet med balloner, blev HF klassen mødt med et noget skuffende syn, der langsomt tøffede op ad vejen til Sønderborg statsskole.

En gammel skraldevogn.

Lettere rystet og en anelse chokeret, vendte alle de andre elevers blikke sig mod studenterformanden, der sammen med 2 andre piger fra klassen havde bestilt køretøjet online, ubeset. De var blevet lovet en vogn egnet til at transporterer en hel klasse, hvilket de også fik, men bestemt ikke af den type de havde forventet.

Køretøjet var tydeligvis gammelt, og selvom den måske teknisk set kunne bruges til transport af mennesker, var den ikke velegnet til transport af unge studenter med øjnene rettet mod fremtiden.

De høje, tykke metalvægge på vognen, sikrede at de studerende ikke kunne se ud af vognen når den kørte: “Udsigten var bestemt ikke noget at prale af”, udtalte en af de mandlige studerende, der var med på turen

“Udstødningen fra bilen var en af de der gamle, du ved.. al osen bliver pumpet bagud fra et rør nær bilens tag, så vi fik bilos i hovedet. Pigerne kunne ikke rigtige have det, en af dem blev virkelig syg og havde svært ved at få vejret”.

De studerende gav alle udtryk for at have været generet af bilosen, der blev skudt direkte ned i den vogn de alle befandt sig i, når de kørte fra hus til hus. Især de kvindelige studerende klagede over dette, da det ikke blot bevirkede at nogle af de studerende oplevede åndenød. Adskillige studerende fik ødelagt deres tøj, der inden dagen var omme blev dækket af et tykt lag “sort støv og aske”.

Studenterkørsel blev til pinlig affære for studenterformanden

Studenterformanden udtalte, at hun var dybt pinligt berørt over det køretøj hun havde skaffet til studenterkørslen: “En anden gang ville jeg helt sikkert bede om at få sendt et billede af vognen inden jeg bestiller noget som helst, det var så pinligt at se de andre studerende kører forbi i en stor høstvogn med banner og flag og alt muligt, og vi kunne ikke engang se ud af den gamle rustbunke vi havde bestilt. Jeg føler virkelig vi spildte vores penge. Bagefter snakker alle i byen om de flotte studentervogn, og ingen har set os HF´ere, for vores vogn lignede bare enhver anden gammel skraldebil”

Det lader dog ikke til at elevernes studenterkørsel blev ødelagt, trods det noget utraditionelle køretøj
“Det var en god tur alligevel” siger studenterformanden “Søren havde en guitar med, så når vi kedede os på de lange strækninger, spillede han på den og så sang vi andre. Det var sjovt”

Søren, den nævnte guitarspiller, havde kun dette at sige som en sidste bemærkning til hele historien om den mislykkede studenterkørsel: ” Tjek altid hvem det er i køber jeres studenterkørsels køretøj af, og køb det helst af nogen der er professionelle, eller nogen du har fået anbefalet. Det var en okay tur, men det var lidt surt at vi startede med alle at være sure, fordi vi blev hentet i en skraldevogn, og havde forventet noget lidt mere festligt”. – Find en festlig studenterkørsel her.

En god advarsel til kommende studenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *