Hvad er valutahandel?

Valutahandel er et koncept, der bygger på, at sælge og købe valutaer i dét, der kaldes valutapar. Der er mange mennesker, der arbejder med dette koncept, og mennesker overalt i verden, er påvirkede af valutahandel. Alle kan i princippet begynde på valutamarkedet, men dette kræver en del viden om valutahandel, inden man begynder. Ligesom aktiemarkedet går op og ned, gør valutamarkedet det samme, og ingen kan forudse, hvad der vil ske med valutamarkedet i fremtiden. Dette er også hvad der gør valutahandel spændende, og handler du rigtigt, er der mange penge at hente.

Værd at vide om valutahandel

Inden du begynder på valutahandel, er der nogle vigtige begreber, man skal have styr på. Man bør undersøge begreber som Forex-handel, der betyder det samme som valutahandel, og endvidere bør man undersøge, hvordan man handler med valuta. For at begynde at handle med valuta, skal du vælge den rigtige valutamægler. Dette er platformen hvorpå du har adgang til valutamarkedet. At vælge den rigtige valutamægler, kan være en svær størrelse. Vigtigst af alt er, at man undersøger, hvilke handelsmetoder, din valutamægler tilbyder. Visse valutamæglere tager mere i provision, hvorfor det også er vigtigt at finde frem til den valutamægler, der tager mindst i provision og har færrest gebyrer. Valutahandel er handel med valuta, hvorfor man aldrig kan følge sig hundrede procent sikker på dette marked. Man kan vælge at følge mere erfarne tradere og kopiere deres handler, hvis man er ny i spillet og ønsker en mere sikker start. At følge erfarne tradere giver et godt grundlag. Man kan desuden hente tekniske værktøjer, der kan hjælpe dig med sandsynlighedsberegninger, og dermed give dig et mere sikkert billede af, hvad der vil ske med de forskellige valutaers værdier i fremtiden. Der er utroligt meget hjælp at hente på internettet, hvis man har brug for hjælp til valutahandel. Mange mennesker kan godt lide den frihed det er, at kunne arbejde med valutahandel hjemmefra. At være sin egen chef giver frihed til selv at bestemme, hvornår på dagen man har lyst til at arbejde. Man kan også vælge at arbejde om natten, da valutamarkedet holder åbent 24 timer i døgnet fem dage om ugen. I princippet kan du starte med at arbejde søndag aften dansk tid, da valutamarkedet åbner for tradere i New Zealand på dette tidspunkt, da det for dem er mandag morgen. Har du styr på begreberne og de forskellige valutaers mønstre, kan der være mange gode penge at hente i valutahandel.

Hvordan kommer man i gang med valutahandel?

For at komme i gang med valutahandel skal du først og fremmest være fyldt 18 år, da udenlandsk valutahandel ellers ikke er lovligt. Det er nødvendigt med en computer med adgang til internettet, da det er online, at handlende kommunikerer med hinanden. Internettet er din portal til valutamarkedet. Du skal desuden have et rimeligt beløb til rådighed, da valutamæglere kræver en vis startkapital. Startkapitalen er den første mængde penge, du smider i puljen. Pengene lægges ind på din valutakonto, men da der findes forskellige typer valutakonti, er det nødvendigt at du overvejer, hvilken type konto, du har brug for. Måske har du brug for en valutakonto, hvor startkapitalen ikke nødvendigvis behøver at være et stort beløb, men vær opmærksom på, om sådan en valutakonto giver dig færre rettigheder i forhold til valutahandel. Valutahandel bygger på et koncept, hvor forskellige valutaer sælges og købes i par. Et valutapar kan fx hedde EURUSD, hvis valutaerne drejer sig om henholdsvis euro og amerikanske dollars. Den første valuta i parret kaldes for basisvalutaen, og den anden valuta i valutaparret kaldes for counter- eller quotevalutaen. Man sælger og køber altid på samme tid i valutahandel. Der findes mange store investorer og banker på valutamarkedet, men dette skal man som privat investor ikke lade sig skræmme af. Der er penge at hente for alle, hvis man er god til at handle med valuta. Har man ikke hundrede procent styr på al den teori, der findes omkring valutahandel, kan det næste skridt være blot at begive sig ud på valutamarkedet. En god trader har oftest meget praktisk erfaring, hvorfor det kan være lettest at komme i gang med at handle hurtigst muligt. På denne måde vil man hurtigt opfatte mønstre og forskellige handelsstrategier, og dermed finde ud af, hvad der virker inden for valutahandel.

Kilde: Scanditrader.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *