Hvad lærer man på et Train the Trainer-forløb?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at der er rigtig mange, der snakker om Train the Trainer for tiden. Hvis du ikke kender til det, så er der ikke nogen tvivl om, at du er nødt til at se nærmere på, hvad det egentlig er og hvorfor der er så mange, der vælger at bruge deres tid på at deltage i et Train the Trainer-forløb, hvad end det er gennem et fysisk kursus eller det derimod er gennem et webinar. Det er nemlig blevet meget populært i arbejdslivet, at man skal være god til at præsentere og fremlægge foran såvel mindre og større forsamlinger, hvilket man blandt andet kan blive bedre til ved at deltage i ét af de efterhånden mange forskellige Train the Trainer-forløb, der er mulighed for at deltage i her i landet. Det mest almindelige er dog, at man vælger at deltage i et sådant forløb på nettet, hvilket man gør gennem et webinar, som nærmest er som at deltage i et fysisk kursus uden at skulle forlade din PC.

Er det bedst at deltage i et fysisk kursus eller via et webinar?

Der er delte meninger om dette spørgsmål. Der er nogen, der har det bedst med at deltage i et fysisk kursus, hvor de har mulighed for at stille spørgsmål og snakke med rigtige mennesker. Der er også andre, der mener, at det er nemmere og langt mere optimalt for dem blot at blive siddende ved deres PC, hvor de har muligheden for at tage et Train the Trainer-forløb via et såkaldt webinar, som er gået hen og er blevet en rigtig populær løsning på det seneste. Det betyder også, at du får muligheden for at få en indsigt i, hvordan et webinar fungerer, hvis du f.eks. vil bruge det selv på et tidspunkt, når du skal holde møde med en række af dine medarbejdere eller kolleger, eller hvis du på et tidspunkt skal lave noget videnssparring for en række af dine medarbejdere eller kolleger – derfor er der altså lidt ekstra viden at hente ved at vælge at tage et Train the Trainer-forløb gennem et webinar i stedet for at møde op til et fysisk kursus flere dage i streg.

Hvornår kommer jeg til at bruge det, jeg lærer her?

Det er selvfølgelig ikke alle, der kan se, hvad de skal bruge den vide, som de kan tilegne sig på et kursus i Train the Trainer til. Der skal dog ikke være nogen tvivl om, at hvad end du arbejder med IT på højt plan eller du derimod bare er ansat som speditør et sted, så vil du på et tidspunkt skulle snakke foran en større eller mindre gruppe, hvor du måske skal forklare et nyt projekt eller du skal afgive noget af din viden til de andre personer, der arbejder i den samme virksomhed som dig. Derfor er det også din tid værd at tage et kursus eller et webinar i Train the Trainer, da det bestemt kommer dig til gode på sigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *