Læs om de nye e-cigaretter

Smøger er vist noget vi alle kender til. De har været her i over hundrede år, og indtil videre tyder det ikke umiddelbart på, at de nogensinde kommer til at forsvinde. Der er noget tidløst ved smøger som bare gør, at man altid kan se sej ud med en, uanset om man er fra det 19. århundrede eller fra det 22. Smøger vil bare altid være cool. Men ved du hvad der ikke er cool? Alle de sygdomme der følger med. Det er et sørgeligt faktum at en af de sejeste ting man kan lave også er en af de ting, der garanterer dig lavere forventet levetid samt en hel masse problemer i livet. Dette problem er netop blevet hørt af forskere, og det er derfor de efter flere års arbejde har udviklet den nye e-cigaret. Men hvad er det helt præcis det går ud på?

Det basale om e-cigaretter

E-cigaretter er elektroniske cigaretter. Det er nok ret tydeligt ud fra navnet, men hvad er det egentlig, som ligger i en elektronisk cigaret? De består altså af to dele, et batteri og det, man kalder et ”refill”. Det er i refillet, at væsken man ryger er (for man ryger rent faktisk væske i en e-cigaret!). Det er også denne væske som bærer smagen man har valgt (for der er rigtig mange forskellige smagsvarianter at vælge mellem) og det er netop også denne væske som holder den mængde nikotin man nu har valgt at have i sin e-cig. Det er selvfølgelig lidt mere komplekst end det, men overordnet set er det hovedsageligt de komponenter der indgår i en e-cigaret.

Skadeligheden ved e-cigaretter er stadig lidt uklart. Det er næsten en selvfølge, at det ville være bedst at holde sig fra det i første omgange, men når det kommer til valget mellem en traditionel cigaret med tobak og en e-cigaret, så vil det bedste valg altså altid være e-cigaretten. Dette er blandt andet fordi, at e-cigaretten ikke indeholder giftstoffer ligesom traditionelle cigaretter. Ja, en af de helt gode fordele ved e-cigaretten er faktisk, at man selv har overblik over præcis hvad det er, man inhalerer. Som regel tænker man ikke over hvad der er i sin cigaret, men hvis folk rent faktisk gjorde ville der sikkert være forbavsende få som ville starte med at ryge.

Det skal du gøre for at købe e-cigaretter

I dagens Danmark er det ikke lovligt at sælge e-cigaretter desværre. Det er et kedeligt faktum men sådan er det indtil videre. Dette er ikke noget EU-dekret heller, men blot en beslutning Danmark har taget indtil videre. Man kan kun sælge e-cigaretter uden indhold med nikotin (hvilket også er rigtig godt til flere formål), men hvis du gerne vil købe med nikotin er det heldigvis ikke sværere end, at besøge en af de mange sider der har base i udlandet og så bestille det du skal have fra dem gennem nettet. Så kommer det til dig i posten, og det er rent faktisk helt og aldeles lovligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *