Mangler du 2.000 kroner sidst på måneden?

Vi kender alle den situation, at vi står sidst på måneden og kontoen er helt tom. Måske har der været lidt for mange byture eller du har købt lidt for meget tøj i løbet af måneden. Nu er der en uge til at du får løn og der er ingen penge til mad. Hvad gør du så?

Pas på med at låne penge af venner eller familie

Du kan låne penge af venner eller familie, men det vil vi aldrig anbefale dig at gøre. Penge mellem venner eller familiemedlemmer ender alt for ofte med at splitte venskaber og familier i stykker. Og er det dét værd for 2.000 kroner? Nej vel?

I stedet kunne du overveje at låne 2.000 kroner hos en udbyder af kviklån på nettet. Det lyder måske farligt, men er det egentlig ikke. Så længe du er sikker på at du kan betale pengene plus gebyr tilbage efter max 30 dage, så er der absolut ingen problemer i at låne 2.000 kroner med et kviklån.

Modsat almindelige banklån eller forbrugslån, så binder du dig med et mindre kviklån ikke til at skulle betale afdrag og renter i mange måneder eller år. Det foregår så simpelt, at du låner 2.000 kr. nu, får dem udbetalt med det samme. Efter 30 dage skal du så betale det fulde beløb tilbage igen sammen med et gebyr. Og så er du igen gældfri. Så på den måde minder det på mange måder om at låne et par tusind af en kammerat indtil du får løn.

Hvem kan låne?

De fleste almindelige danskere med nogenlunde orden i økonomien har mulighed for at blive godkendt til et kviklån. Kravene er få, og der bliver ikke spurgt til hvad pengene skal bruges til. Det er helt op til dig selv, så længe du husker at betale pengene tilbage til tiden. Kravene er generelt at du skal være dansk statsborger med bopæl i Danmark, at du skal være over 18 år (nogle steder over 23) og at du ikke må være registreret som dårlig betaler i RKI eller Debitor Registret. Men hvis det sidste er tilfældet er det i forvejen en rigtig skidt idé at låne flere penge, før du har afviklet din eksisterende gæld.

Mulighed for et gratis lån

Har du aldrig søgt om et kviklån før, har du endda muligheden for at låne helt gratis. Hvad betyder det at tage et gratis kviklån?

Et gratis kviklån er også kendt som et rentefrit kviklån. Det betyder at låner du 2.000 kroner, skal du kun betale 2.000 kroner tilbage og altså hverken renter eller gebyrer, som ellers er normalen når det kommer til kviklån.

Tilbuddet fås hos en række af de danske udbydere af lån online og kræver at du ikke tidligere har lånt penge hos det pågældende firma.

Hav styr på din økonomi

Inden du søger om et kviklån, skal du være sikker på at din økonomi er god nok til, at du kan betale de lånte penge tilbage inden fristen udløber. Ved du allerede nu at dette ikke er muligt, så er det rigtig skidt for dig alligvel at tage et lån. Overskrider du betalingsfristen, så kommer det til at koste dig dyrt i rykkergebyrer, renter og i sidste ende inkasso.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *