Sådan vælger du det rigtige fiskegrej

Kilde: www.janogbo.dk
Måske er du glad for at fiske og har gjort det længe, eller måske har du aldrig fisket men vil gerne prøve det. Uanset hvad er det nødvendigt at du anskaffer dig en vis mængde fiskegrej før du fisker, så du får mest ud af dine fisketure. Denne artikel vil især fokusere på at hjælpe den uerfarne fisker med at gennemskue og danne sig et overblik over hvilket fiskegrej der er en god ide at have med på sine fisketure.

Det uundværlige fiskegrej

Selv hvis du aldrig har fisket før, kan du sikkert regne ud at du får brug for en fiskestang hvis du vil fange fisk. Der findes mange forskellige slags fiskestænger, hvoraf de to hovedgrupper er spin- og fluestænger. Forskellen på disse er at en fluestang ikke bruger et hjul, mens spinnestænger gør. Et hjul er således også et stykke uundværligt fiskegrej hvis man vælger at fiske med spinnestang. Hjul er det sted snøren er fæstnet, og man bruger et håndtag på siden af hjulet til at hale snøren ind. En fluestang har derimod en snøre med en bestemt længde, og bruges ved at kaste snøren ud til den rammer vandet, hvorefter man trækker stangen tilbage over hovedet og derefter kaster snøren ud samme sted. Fluestænger har således ikke brug for madding, da de er designet til at snøren der rammer vandet ligner en flue i vandoverfladen. I forlængelse af dette, er snører også et uundværligt stykke fiskegrej. Selvom snører er designede til at være stærke og holdbare, sker det nogle gange at de knækker. Det er derfor vigtigt at du tilegner dig en spole med fiskesnor, så du ikke løber tør. Vælger du en spinnestang skal du også overveje på hvilken måde du vil fiske. Her er de primære kategorier: blink, spinner og prop. Prop er den mest velkendte af disse. Du har en flydende prop sat på din fiskesnøre, og denne sørger for at din madding ikke rammer jorden. Efter du har kastet venter du til proppen begynder at hoppe voldsomt, og dette betyder du har bid. En spinner er et stykke metal der snurrer hurtigt rundt om sig selv når du trækker linen ind, hvilket reflekterer lys og udsender lyd ud til fiskene. Et blink minder om en spinner, men denne vrikker i stedet for at dreje rundt, og udsender derfor ikke så meget lyd.

Gode råd når du køber fiskegrej

Hvis det er første gang du skal fiske og ikke ejer noget grej i forvejen, kan det være en god ide at købe brugte stænger og andet grej. Ofte vil dette spare dig besværet med at udvælge først stang og derefter eventuelt hjul, da det kan være svært at overskue fordele og ulemper ved de forskellige komponenter. Derudover er det oftest en del billigere at købe brugt grej. Det kan også være en god ide ikke at starte med at købe en fluestang, da fluefiskeri kræver en del teknik som kan tage lang tid at lære.

kilde:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *