Sådan ved du, at din psykolog er den rigtige

Noget af det mest komplicerede ved os mennesker, det er det der foregår inde i vores hoveder. Hvis man har brækket benet er det let for lægen at stille en diagnose, og der er også en standard måde at behandle et brækket ben. Det samme er tilfældet ved andre sygdomme. Lægen har en behandling som man skal følge, og så skal man nok blive rask. Dette er dog ikke helt lige så let, når det er noget inde i vores hoveder den er gal med. Her er der som regel ikke nok at gå til lægen. Lægen vil ofte henvise til en psykolog, som så skal hjælpe en med de problemer man har. Nogle gange er det en psykisk sygdom, andre gange er det noget terapi. Under alle omstændigheder skal man til en psykolog. Mange kan godt føle det er lidt skræmmende at være til psykolog, hvilket sikkert også har noget at gøre med, hvor stort et tabu det egentlig er. Sådan skal man dog ikke se på det. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort. Et godt råd er, at man sørger for at finde en psykolog, som man føler er den rigtige. Og hvordan gør man så det?

Du skal ikke transportere dig langt for at være der

Folk der går til psykolog har oftest ikke super meget overskud i hverdagen. Det kan derfor også godt være en kamp for en at komme hen til psykologen, og dette bør det jo ikke være. Det er derfor en god ide at finde en psykolog, som ikke ligger så langt fra hvor man bor. Bor man eksempelvis i Århus området, er det en god ide at finde en psykolog i Lystrup og Egå. Eller i hvert fald bare et af stederne. Alt skal naturligvis ikke komme an på, hvor psykologen ligger, da det blot er en af faktorerne. Ved man at der ligger en bedre psykolog lidt længere væk, og har man ikke noget imod at køre lidt ekstra, så kan man sagtens vælge vedkommende.

Du kan åbne dig helt op for vedkommende

Næste punkt er noget som måske er vigtigere en selve beliggenheden. Det er selve båndet som man har med psykologen. Man er nemlig nødt til at finde en, hvor det er muligt at åbne sig helt op. Dette er nemlig nødvendigt, for at sessionerne overhovedet kan svare sig. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at det ikke er billigt at tage til psykolog, så det er vigtigt man finder et sted, hvor man virkelig kan åbne sig op, så man kan få styr på problemerne. Det gør derfor heller ikke noget, at man er lidt kritisk når man skal vælge. Er man for eksempel en kvinde, som ikke har det så godt med at snakke med en mandlig psykolog, så er man altså nødt til at stå fast og vælge en kvinde. Man skal nemlig ikke undervurdere, hvor vigtigt selve forholdet mellem patient og psykolog i virkeligheden er.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *