Seværdigheder, du ikke må gå glip af i Bangkok

Thailands smukke, gamle hovedstad, Bangkok, er blandt de hurtigst voksende byer i verden. Byen blev grundlagt af kinesere i det 15. århundrede, hvor byen fungerede som handelsstation. Byen er blevet et populært rejsemål for folk i alle aldre. Lige fra de unge, nyklækkede studenter, som nyder sabbatåret ved at tage på backpackertur, til familier på sommerferie, som bare skal ave lidt kultur. Måske sidder du selv og planlægger en ferie eller en backpackertur, og så kan det være rart at vide hvilke seværdigheder man absolut ikke bør gå glip af.

De store, klassiske seværdigheder i Bangkok

Bangkok og Thailand generelt at meget kendt for sine mange templer og Buddhaer. Et absolut must at se på en rejse til Bangkok er Wat Pho, også kaldet den Liggende Buddhas Temple. Her vil du opleve Thailands største tempel samt landets største samling af Buddha-statuer, som tæller over 1000 statuer. Hovedattraktionen er selvfølgelig ”Den Liggende Buddha” som er en imponerende, 46 meter lang statue. Templet udgør et kompleks, som desuden rummer flere små templer og et universitet, som underviser i traditionel medicin samt den berømte Thailandske massage. Landets bedste massører uddannes herfra, og du har mulighed for at opleve en lækker omgang massage på stedet. Mange beskriver stedet som imponerende og smukt, men som værende en af Bangkoks topattraktioner, skal man være forberedt på en vis mængde turister på stedet.

Det Store Palads må du heller ikke gå glip af under dit besøg i Bangkok. Her vil du nemlig se et af Bangkoks mest berømte vartegn! Paladset blev bygget i 1782 under Kong Rama I og har huset den thailandske kongefamilie i over 150 år. I dag benytter kongen det kun ved ceremonielle lejligheder. Paladset rummer både thailandske, asiatiske og europæiske stilarter i sin arkitektur. Stedet beskrives som utrolig smukt, og en oplevelse man ikke nægte sig selv.

Bangkok byder på andet end store templer

Selvom templer og andre pompøse bygninger er fascinerende, kan det også være godt med lidt afveksling i seværdighederne på den rejse. En særdeles populær turristattraktion er Jim Thompson House-museet. Jim Thompson var en amerikansk arkitekt, som først var sendt til Thailand under 2. verdenskrig. Efter krigen vendte han tilbage til Thailand og fik gang i den Thailandske silkehandel. Han er blandt de mest kendte faranger (vestlig herkomst) og hans hus beskrives som en oase midt i den hektiske storby.

På en tur til Bangkok, og Thailand i det hele taget, må du også opleve at køre en tur med en Tuk tuk. Det kan være en hæsblæsende oplevelse, og henvender sig nok mest til de yngre turister. Chaufførernes kørsel foregår gerne i zigzag, så man må holde godt fast for ikke at blive slynget rundt. Prisen er ofte i den dyre ende, men kan pruttes ned. Omvendt skal være opmærksom på, om prisen er uhørt lav. Det kan nemlig resultere i mange små stop ved guld- og smykkehandlere, som giver chaufføren kommission, hvis du køber noget. At køre med en Tuk tuk er en skør og anderles oplevelse, som du bestemt ikke får herhjemme!

Kilde: http://bangkokguide.dk/sevaerdigheder-i-bangkok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *