Sommerferie i Thailand

Sommerferien står for døren og sol og varme venter forude i Asien, nærmere bestemt Thailand. Ferie i Thailand byder altid på nye, spændende oplevelser i den helt fantastiske og anderledes kultur. Her får du tips og tricks til ferien i Thailand.

Hvorfor Thailand?

Man skal tage til Thailand, hvis man ønsker sol og varme, men ikke gå på kompromis med en masse kulturelle oplevelser. Landet rummer en utrolig historie. Det er stadig præget af fortiden, hvor Vietnamkrigen forandrede landet. Hvis man er historieinteresseret, kan man besøge de underjordiske tunneler, som vietnameserne byggede for at gemme sig under krigen. I nord kan man se de flotte ris-terrasser, der er bygget i plateauer i bjergene. Bevæger man sig syd på via kysten til Saigon, kan man sejle en tur på det imponerende Mekong-delta.

Man skal ikke være bange for at komme til at fryse, for temperaturen ligger nogenlunde stabilt året rundt. Når det er varmest, ligger temperaturen på 40 grader.

Det er smag og behag, hvad man er til, og hvordan man vil sammensætte sin ferie. Uanset hvad så får man ganske særlige oplevelser, når man møder en anderledes kultur.

Hvis man vil være sikker på at se de store ting på ferien, kan man bestille en guidet tur, hvor både fly, hotel og rundrejse er inkluderet. Så er man sikker på, at kvaliteten er i top, og at der ligger en tidsplan, så man når det hele.

En anden mulighed kan være bare at booke flybilletter og hotel for de første dage. Derefter kan man forhøre sig omkring, hvilke seværdigheder der er i området. Ofte kender lokalbefolkningen til de gode spisesteder osv., som man måske ikke ville finde på anden vis.

Det er utrolig billigt at opholde sig i landet. En familie på seks kan sagtens spise aftensmad for 100 kr. De lokale gadekøkkener serverer lækre retter direkte fra deres vogn med indbygget køkken. Her kan man få friske grøntsager lynstegt på panden med kylling og æg. Maden indtages ved de karakteristiske blå og røde plastikstole- og borde i børnehøjde, som man finder på gadehjørnerne. En speciel oplevelse, som man skal onde sig selv at prøve.

Gode råd til ferien

Trafikken er meget anderledes, end vi kender den herhjemme. Det er de færreste steder, at der findes lyskryds, så det er noget med bare at køre ud og håbe på det bedste. Utroligt nok fungerer det fint. Man skal bare følge trafikken stille og roligt. Det kan virke lidt voldsomt, så det er en af de ting, man lige skal være lidt forberedt på, hvis man lejer en bil eller en cykel. Derudover skal man være opmærksom på, at der fra maj til oktober falder meget regn. Der er i denne periode sommermonsun, så hvis man vil undgå regn, så besøg landet uden for regnsæsonen. Man skal søge om visa, inden man rejser til Vietnam, da det er påkrævet. Det er også en god idé at holde tungen lige i munden, når man handler. Priserne er tit i overkanten, så den er til forhandling og kan tit pruttes ned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *