Spar penge ved at udskifte din gaskedel

Det kan for manges vedkommende betragtes som en selvmodsigelse at bruge penge for at spare penge. Men når det gælder opvarmning af vores huse kan man spare mange penge ved at opgradere.

Majoriteten af de danske huse, uanset om de bliver opvarmet med gas, fjernvarme eller egne forbrændingsanlæg såsom pillefyr, er bygget tilbage da opvarmningspriserne var lave. Olie, diesel og gas havde uhørt lave priser sammenlignet med nutidens priser selvom man korrigerer for inflation. Af selvsamme årsag skelnede man ikke meget til udnyttelsesgrad og kapacitet. Der blev bygget et stort anlæg, som bare virkede. Hvor meget varme der gik til spilde i processen var ikke en bekymring da udgiften til varmekilden var begrænset. Disse dage er for længst forbi. I dag er priserne steget dramatisk uanset om det er fjernvarme eller naturgas eller olie. En af årsagerne er den øgede efterspørgsel men en anden ligeså vigtig faktor er de stigende afgifter. Det gør alt sammen at det bliver dyrere at varme et hus op. Herudover skal man indtænke at mange af de danske huse som blev bygget i denne tid er horribelt dårligt isoleret fordi at varmen stort set var gratis. Det giver en dobbelt effekt. Udgiften til varmekilden er steget sammen med at varmetabet er betragteligt. Derfor kan man spare penge ved at bruge penge på en ny gaskedel. Læs mere på http://www.gas-experten.dk/gaskedler-anlaeg/.

Din nye gaskedel tjener sig hurtigt ind igen

Står du med en gaskedel af ældre dato kan du med fordel vælge at overveje at investere i en ny. Prisen på den nye skal ikke betragtes som en udgift men derimod en investering. For udnyttelsesgraden er blevet forbedret betragteligt på de nye gaskedler. Det gør at udgiften tjener sig hjem ved det lavere gasforbrug. Af selvsamme årsag kan du også tilskud til udskiftning af din gaskedel. Her skal du kontakte en autoriseret VVS som kan hjælpe og guide dig med at få tilskuddet. En ting der vigtig når du kigger efter ny gaskedel er at du ser hvor stort dit behov er og hvor stor kapacitet den skal have. For har du siden huset blev bygget foretaget energibesparende foranstaltninger vil varmeforbruget være mindre og derved kan du muligvis anskaffe dig en mindre gaskedel.

Miljøet spiller også en faktor når du vælger gaskedel

For 30-40 år siden spillede miljø ikke den samme rolle i vores bevidsthed som det gør i dag. Det er der mange årsager til. Den primære er at vi er blevet bevidst om konsekvenserne ved eksempelvis drivhusgasser og global opvarmning. Dette skal tjene som en sekundær årsag til du skal overveje at udskifte din gaskedel til en mere effektiv. For på den måde undgår du unødvendigt at belaste miljøet i forbindelse med driftsspildet.

Så der er mange årsager til du med fordel bør overveje at anskaffe dig en ny gaskedel. Det er en investering, som tjener sig hurtigt ind igen, du mindsker din gasregning og ydermere gør du noget godt for miljøet ved at formindske dit co2 aftryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *