Undgå ryg- og lændesmerter med ergonomiske kontorstole

Har du problemer med ondt i ryggen, og sidder du ned det meste af dagen på arbejdet og i hjemmet? Så bør du måske investere i nogle ergonomiske kontorstole. Stolene er designet efter konjekturerne i den menneskelige ryg, og skaber derfor ikke nogle unaturlige stillinger, når du sidder ned i lange perioder. Denne form for kontorstol skiller sig desuden ud ved, at den har ekstra støtte ved blandt andet lænden og højere oppe på den øverste del af ryggen. Ved at være fleksibel og bevægelig sikre den desuden, at du ikke sidder i en fastlåst position i dagen lang, så din ryg ikke bliver vandt til én enkelt position. Dette er ofte roden til rygproblemer, og derfor er de ergonomiske kontorstole ofte en rigtig god løsning, hvis du døjer med disse.

Ergonomiske kontorstole med nakkestøtte

Ikke nok med at denne form for kontorstol støtter ryggen, så støtter den også nakken. Det er oftest også her, at de fleste får problemer, når de sidder ned i længere perioder. Efter lang tids arbejde på kontoret eller i hjemmet kan smerterne langsomt snige sig ned fra nakken til ryggen, og det er derfor vigtigt, at man får sig en stol, der også støtter nakken, hvis man har denne form for problemer.

Ikke nok med, at stolene skal kunne tilpasse sig ryggen, så skal de også være gode at sidde på for bagdelen. Den nederste del af stolene er bløde og tilpasser sig bagdelen og benene, således du er sikret en god blodtilførsel og undgår sovende ben og nedre ryg.

Når du skal finde en ergonomisk kontorstol…

Er det meget vigtigt, at du tager udgangspunkt i din egen krop. Du skal blandt andet få vurderet din egen højde og statur, således du kan finde ud af, hvilken højde stol du skal have, og om du skal have nakkestøtte. Oftest kan stolene dog justeres, så højden passer lige netop dig, hvis du vælger at købe en stol med medium ryghøjde. Derudover er det vigtigt, at du tager udgangspunkt i eventuelle problemer, du i forvejen har med ryggen, hvis dette skulle være tilfældet. Hvis du går til fysioterapeut eller lignende, kan du her konsultere omkring hvilken form for stol du skal have.

Husk desuden, at smerterne oftest også kan undgås ved, at du bevæger dig i løbet af dagen. Så simpelt er det. Når det kommer til smerter i ryg er lænd forekommer disse ofte af, at der opbygger sig spændinger i kroppen i løbet af dagen. Dette kan både være fordi du sidder forkert, eller hvis din stol ikke støtter din lænd nok. Du skal passe meget på med, at du ikke bøjer dig forover, når du sidder ved f.eks. computeren på arbejdet eller i hjemmen. Ikke nok med at give lændesmerter, så kan det ligeledes ødelægge din positur. Derfor er det vigtigt, at du har nogle tidspunkter på dagen, måske hvert kvarter, hvor du rejser dig op og strækker ud. Dette er en simpel måde, hvorpå du kan undgå ryg- og lændesmerter.

Køb ergonomiske kontorstole her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *